Тест "Песнопений и молитв" (вдруг в программке не будет)
1. Неизреченное чудо 1.1. Господи, спаси благочестивые Господи, спаси благочестивые и услышины. И во веки веков. Аминь. 1.2. Святый Боже Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмертный, помилуй нас! Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмертный, помилуй нас! Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмертный, помилуй нас! Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмертный, помилуй нас! Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмертный, помилуй нас! Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмертный, помилуй нас! 1.3. Достойно есть Достойно есть яко воистину блажити Тя Богородицу, Присноблаженную и Непорочную Матерь Христа Бога нашего. Честнейшую Херувим и славнейшую без сравнения Серафим, без истления Бога Слова рождшую, сущую Богородицу, Тя величаем. 1.4. Рождественская песнь Рождество Твое, Христе Боже наш, возсияй мирови свет разума, в нем бо звездам служащии и звездою учахуся, Тебе кланятися, Солнцу правды, и Тебе ведети с высоты Востока: Господи, слава Тебе. 1.5. Слава и Аллилуйя Слава Отцу и Сыну и Святому Духу. И ныне и присно, и во веки веков. Аминь! Слава Отцу и Сыну и Святому Духу. И ныне и присно, и во веки веков. Аминь! Аллилуйя, Аллилуйя. Аллилуйя, Аллилуйя, Аллилуйя, Аллилуйя. Аллилуйя, Аллилуйя, Аллилуйя, Аллилуйя. Аллилуйя, Аллилуйя, Аллилуйя. Слава Тебе, Боже. 1.6. Неизреченное чудо Неизреченное чудо в пещи избавивый преподобные отроки из пламене. Во гробе мертв, бездыханен полагается во спасение нас, поющих: Избавителю Боже, Избавителю Боже, благословен, благословен еси. 2. Три стихиры (монастырские) 2.1. Заутренняя песнь Заутра услыши глас мой, Царю мой и Боже мой. Заутра услыши глас мой, Царю мой и Боже мой, стопы моя направи по словеси Твоему, и да не обладает мною всякое беззаконие. Лице Твое просвети на раба Твоего. Научи мя оправданием Твоим. Да исполнятся уста моя хвалением Твоего, Господи. Да воспою Славу Твою, День Твой, великолепие Твое. 2.2. Кондак о мытаре и фарисее Фарисеева убежим многоглаголания, и мытареве научимся высоте глагол смиренных, покаянием взывающе: Спасе Мира очисти рабы Твоя. 2.3. Господи, воззвах к Тебе Господи, возвах к Тебе, услыши мя, услыши мя! Вонми гласу моления моего, Господи! внегда возвати ми к Тебе. Услыши меня, Господи, услыши мя. Да исправится молитва моя, яко кадило пред Тобою. Воздеяние руку моею, жертва вечерняя, жертва вечерняя, жертва вечерняя, жертва вечерняя. Господи, возвах к Тебе, услыши мя, услыши мя! 3. Странное рождество видевшие 3.1. Слава Пресвятой Троице Слава, слава, слава. Слава Отцу и Сыну и Святому Духу. И ныне, и присно, и вовеки веков. Аминь. Слава, слава, слава. Слава Отцу и Сыну и Святому Духу. И ныне, и присно, и вовеки веков. Аминь. И вовеки веков. Аминь! 3.2. Придите, поклонимся Придите, поклонимся Христу Цареви Богу нашему. Придите, поклонимся и припадем Христу Цареви нашему Богу. Придите, поклонимся самому Христу Цареви Богу нашему, самому Христу Цареви Богу нашему. И припадем к нему. 3.3. Слава (монастырская) Слава Отцу и Сыну и Святому Духу. И ныне, и присно, и вовеки веков. Аминь. 3.4. Покаяние блудного сына Объятия Отча отверзи ми, потщися. Блудно иждих мое житие, на богатство не иждиваемое взираят щедрот твоих, Спасе, обнищавшее сердце мое не презри. Тебе, о Господи, я в умиленьи зову: согреших, согреших, Отче на небо и пред Тобою согреших, согреших, Отче! 3.5. Слава (тихая) Слава Отцу и Сыну и Святому Духу. И ныне, и присно, и во веки веков. Аминь. Аминь. 3.6. Помилуй нас, Господи Помилуй нас, Господи, помилуй нас, сию Ти молитву, яко Владыце грешнии приносим, помилуй нас, Господи, помилуй нас, на Тя уповахом. Не прогневайся на нас, ниже помяни беззаконий наших, Ты бо еси Бог наш, а мы людие Твои, руку Твоею и имя Твое призываем. Помилуй нас, Господи, помилуй нас, сию Ти молитву , Яко владыце, грешнии приносим, помилуй нас. Аминь. Аминь. 3.7. Странное Рождество видевшие Странное Рождество видевшие устранимся мира, ум на небеса приложим, ум на небеса приложим. Того ради Высокий Бог на земли явился смиренный человек. Алилуйа, алилуйа, алилуйа, алилуйа, Алилуйа, алилуйа, алилуйа, алилуйа. Высокий Бог на земли явился смиренный человек. Странное Рождество видевшие устранимся мира, ум на небеса приложим, ум на небеса приложим. Того ради Бог на землю сниде. Да нас на небеса возведет вопиющих Ему. Алилуйа, алилуйа, алилуйа, алилуйа, Алилуйа, алилуйа, алилуйа, алилуйа. Алилуйа, алилуйа, алилуйа, алилуйа, Алилуйа, алилуйа, алилуйа, алилуйа. Алилуйа, алилуйа, алилуйа, алилуйа, Алилуйа, алилуйа, алилуйа, алилуйа. Алилуйа, алилуйа, алилуйа, алилуйа, Алилуйа! Высокий Бог на земли явился смиренный человек. Алилуйа, алилуйа, алилуйа. 4. Из Ветхого Завета 4.1. Царь славы Поднимите врата, поднимитесь двери вечные, и сойдет Царь славы. Кто сей Царь славы? Господь крепкий и сильный. Господь сильный в брани. Поднимите врата. Поднимитесь двери вечные, и сойдет Царь славы. Кто сей Царь славы? Господи сил. Он Царь славы. 4.2. Песнь Очищения Окропиши меня исопом, и очищуся омыеши мя и пуще снега убелюся. Сердце чисто созижди во мне, Боже. Пресвятая Богородица спаси нас. Алилуйя, алилуйя, алилуйя! Жертва Богу дух сокрушен, сердце сокрушенно и смиренно Бог не уничижит. Ублажи, Господи, благоволением Твоим Сиона, и да созиждутся стены Ерусалимския. Тогда благоволиши жертву правды, возношения и всесожегания. Тогда возложат на алтарь Твой тельцы! 4.3. Господня земля Господня земля вселенная и все живущие в ней. Он основал её на морях и на реках утвердил её. Кто взыдет на гору Господню? Кто станет не месте Его святом? Не повинен рукама и чистый сердцем. Иже не прият всуе душу Твою и не клясться лестью искреннему своему. Сей примет благословенье от Господа и милостыню от Бога Спаса своего. Сей род ищущих Господа, и ищущих лице Бога Иаковля. Господня, Господня, Господня, Господня, Господня, Господня, земля. 5. Другие песни 5.1. Величание Богородицы О, всепетая Мати, родшая всех святых святейшее Слово. Радуйся, невеста неневестная. Радуйся, невеста неневестная. Радуйся, святая пречистая Мати. Радуйся, невеста неневестная. Радуйся, святая пречистая Мати. Радуйся, невеста неневестная. 5.2. Моление святому Апостолу Иоанну Богослову Апостоле, Христу Богу возлюбленне! Ускори избавити люди безответны: приемля тя призывающия. Иже падши на перси приемый, Его же моли Богослове, належащую мглу языков разгнати прося нам мира и велиимилости. Апостоле! Христу Богу возлюбленне! Молися о душах наших яко Богослов и друг Христа. 5.3. Господи, воздвигни силу Твою Господи! Воздвигни силу Твою. И прииди во еже спасти нас. Да воскрестнет Бог, и расточатся враги Его. И да бегут от лица Его ненавидящие Его. Яко исчезает дым, яко исчезает дым, да исчезнут, да исчезнут, да исчезнут. 5.4. Предательство Иуды Егда славные ученицы на умовении вечери просвещахуся. Тогда Иуда злочестивый сребролюбием недуговав омрачашеся и беззаконным судиям Тебе, Праведного Суди, предает. Имений рачителю, Сих ради удавление употребиша. Беги, не сытые души, Учителю таковая дерзнувшие. Ибо о всех благий, Господи, Слава Тебе. 5.5. Се жених грядет во полунощи Се Жених грядет во полунощи и блажен раб, его же обряща. Недостоин же паки его же обрящет унывающа, унывающа, унывающа. Гряди убо Душе моя, да не сном отяготится, да не смерти предана будеши и Царствия вне затворишися. Но воспрянь, воспрянь, но воспрянь, воспрянь, но воспряни, воспряни, воспряни, воспряни зовуще, зовуще, зовуще: Свят, свят еси Боже Богородицей помилуй нас. Свят, свят еси Боже Богородицей помилуй нас. 5.6. Молитва слепаго Аминь! Аминь! Душевными очима ослеплен к Тебе Христе, прихожу, Яко же слепый от рождения. Покаянием зову Ты сущих во тьме, свет пресветлый, свет пресветлый. 5.7. Тайная вечеря Странствия Владычня и безсмертныя трапезы на Горнем месте Высокимы умы. Вернии приидите насладимся, приидите насладимся, приидите, приидите, приидите насладимся. Восшедша Слова от Слова научившеся Его же величаем. Величаем, величаем, величаем. Просвети одеяние души моей Светодавче, светодавче. Приидите, приидите Восшедша Слова от Слова научившеся, Его же величаем. Величаем, величаем. Его же величаем. [Текст печатается по двадцать первому тому Полного собрания сочинений Георгия Свиридова]
Каждый из нас хоть раз в жизни сталкивался с ситуацией, когда нужно срочно решить финансовый вопрос: карта заблокировалась, не приходит перевод, отказали в кредите… В такие моменты на помощь...
«Привет, бандит! Добро пожаловать в Сан-Андреас!» Эти слова знакомы каждому, кто хоть раз играл в культовую Grand Theft Auto: San Andreas. Спустя годы легендарная игра получила обновлённую версию —...
Современные компании, независимо от их размера и отрасли, сталкиваются с необходимостью оптимизации своей работы, повышения производительности и гибкости. Один из самых эффективных инструментов для...
Автор ilovedonetsk (Комментариев: 0)
10.10.2025, 08:01
Социальные закладки